Moderne og billige Carrera solbriller til mænd og kvinder

Lækre solbriller fra Carrera til ham og hende

Carrera solbriller er blevet et mode ikon, især blandt kendiser af forskellig karakter. Både Hollywood stjerner, sports stjerner og musikere elsker Carrera, hvilket giver Carrera en meget bred målgruppe. For selvom retro solbrillerne, så som Champion, Endurance, Safari, Speedway mm. er blevet relanceret i det nye årtusinde, så er de blevet et mega hit over alt. Faktisk er det kun Rayban, som har overgået Carreras succes!

Historien om Carrera solbriller
Carrera har en meget anderledes og atypisk historie end mange af de andre solbrille mærker, som der findes i dag. For Carrera blev grundlagt i 1956 i Østrig af Wilhelm Anger. Navnet kommer fra Carrera Panamericana auto road race, og det er ligeledes fra dette racerløb, at flere af modellerne senere hen har fået navne. I starten producerede Carrera solbriller til motorløb og ski sport.
Mærket var en succes fra starten af, og allerede i 1960´erne begyndte de første solbrille modeller at komme på markedet. Selvom intentionen var, at solbrillerne skulle bruges af sports udøvere, så blev modellerne et hit blandt modefolket. Selvom solbriller på denne tid var forbeholdt en fortrinsvis lille befolkningsgruppe, så formåede Carrera alligevel at brande navnet, og skabe nogle af tidens mest hotte modeller.

I 1964 udviklede og patenterede Wilhelm Anger materialet OPTYL, som var en plastiktype, som både var 20% lettere og mere fleksibel end det acetat, som de fleste andre producenter benyttede.
Resultatet var, at alle Carrera solbriller og briller blev lettere, og det gjorde ligeledes stellene mere fleksible, samt øgede pasformen. Fordelen ved OPTYL er også, at det mindsker antallet af allergiske reaktioner mm.

Den store succes med OPTYL materialet gjorde, at Anger ændrede firmanavnet til Optyl International. I 1974 ændrede han igen navnet, og denne gang kom firmaet til at hedde CARRERA International, og det har firmaet heddet lige siden.

I 1977 etableres Carreras hovedkvarter i Traun i Østrig, hvor firmaet havde hjemme i mange år fremefter. Den første CEO var Albrecht Rosenauer, som samme år lancerede den første Carrera sports kollektion. Endnu en kollektion som blev en stor succes fra dag et af!

Carrera indgår desuden i et samarbejde med Ferdinand Alexander, som var designer hos Porsche. Carrera skal nemlig udvikle den første solbrille kollektion fra Porsche Design. I 1979 efter 3 års intensiv arbejde lanceres CARRERA Porsche Design solbrille kollektionen, som er en revolution indenfor solbrille branchen. Ingen har tidligere tænkt så kreative og innovative tanker, som Carrera og Porsche gjorde det samme. Kollektionen blev et hit, og det blev ligeledes starten på Porsche Designs solbrille eventyr, som selv den dag i dag, er i en klasse for sig selv!

Igennem 1980´erne og 1990´erne er Carrera sporson for flere store sports navne. Firmaet oplever især stor succes indenfor sejlsport, motorsport og ski sport. Carrera er Oakley overlegen på ski goggles i denne periode, og mærket er et af de mest eksponerede brands ved især OL og American Cup. De olympiske vinterlege er et udstillingsvindue af kaliber for Carrera, som står bag mange af de vindende atleter. Carreras ski goggles vinder desuden flere priser.

Det er også i 1980´erne at Carrera oplever den enorme succes med de kendte fashion solbrille modeller CHAMPION, ENDURANCE, SAFARI, SPEEDWAY mm. Salget går så godt, at mærket kan betegnes, som et af tidens absolut hotteste, og Carrera overgår selv Rayban i popularitet.

I 1996 køber italienske Safilo Group S.p.A Carrera Internationel, og dermed flytter firmaet fra Traun i Østrig til Padova i Italien. Safilo Group, er mest kendt som et design og produktionsfirma af solbriller på licens for flere af de største brands i verden. Men Safilo vil ikke kun producerer for andre kendte mærker, de vil også selv eje nogle mærker, og dermed få fødderne indenfor i den enorme solbrille industri. Det er blandt andet derfor, at Safilo opkøber Carrera.

Efter opkøbet begynder Carrera også at sponsorerer cykelhold, da cykelsporten er et perfekt udstillingsvindue for nogle af de nye Carrera produkter. Det er især cykel solbriller, cykelhjelme og andet cykel udstyr, som Carrera har specialiseret sig i.

I 2006 fejre Carrera 50 års jubilæum, men mærket er langt fra på toppen. Siden Safilo opkøbte Carrera i 1996, er det gået ned af bakke på flere fronter, især indenfor cykel udstyr og fashion solbriller, da flere mærker har overhalet Carrera indenom. Oakley er desuden begyndt at bide fra sig, og Carrera kan kun lige og lige holde positionen, som det mest attraktive brand indenfor ski goggles. Oakleys ski goggles er bedre, og det har fået mange atleter til at skifte. Carrera er langt fra tidligere tiders storhed, men det skal en simpel relancering i 2008 vende op og ned på.

Hos Safilo har man nemlig set, at de modeller som hittede i 1980´erne, både er moderne og super fede i designet. Derfor tilpasses modellerne det nye årtusinde, og de laves desuden på en lidt anden måde, som dog ikke går ud over hverken designet eller komforten.
Safilo lancerer det, som bliver kaldt vintage/retro kollektionen. Det er ganske simpelt en kollektion af de bedst sælgende Carrera fashion solbriller igennem tiderne. Herunder Carrera Champion, Carrera Endurance, Carrera Safari mm. Dette viser sig, at blive den genistreg, som bringer Carrera med helt fremme.
For fra dag et af bliver vintage og retro kollektionen et hit. Carrera modellerne stormer ind blandt de bedst sælgende, og havde det ikke været fordi, at Rayban lige var hotteste mode, så havde Carreras retro kollektion taget første pladsen.
Carrera må accepterer, at deres solbriller indtager anden pladsen over de bedst sælgende solbriller flere år frem. En position som lignede det umulige blot får år forinden.

Siden relanceringen af vintage og retro kollektionen har Carrera været med helt i toppen. Mærket har formået at holde fast i positionen, blandt andet ved at lancerer en del nye og spændende modeller, men også ved at brande retro kollektionen enormt. Safilos store salgsnetværk har ligeledes bidraget stort til, at retro kollektionen blev en succes, da solbrillerne var til salg i mange butikker kort efter lanceringen.

Carrera solbriller i fremtiden
Carrera er et af de få solbrille mærker, som har en gloværdig og spændende historie, som strækker sig over mere end fem årtier. Og mærket vil med sikkerhed eksisterer mange mange mange mange år frem i tiden.
Hvordan Carreras solbrille kollektioner vil udvikle sig, det er svært at spå om, men grundet de stolte traditioner, samt de mange succesfulde solbrille modeller, så vil Carrera have et godt fundament til fremtiden!

Køb billige Carrera solbriller på tilbud her!
Customfit.eu sælger Carrera solbriller til super gode tilbudspriser
. Du kan i webshoppen finde over 160 forskellige modeller og farver. Et kæmpe udvalg, hvor der burde være noget for enhver smag. Alle modellerne er på lager, og de leveres fra dag til dag i Danmark.
Priserne starter fra 70 euro og op + levering. Så mangler du billige solbriller, så tjek Customfit.eu ud!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Moderne og billige Carrera solbriller til mænd og kvinder, 8.3 out of 10 based on 6 ratings